torsdag 14 augusti 2008

Nästa torsdag

Är de dags....har vare ute å kikat lite och de e en liten rackare inne på marken....men han/hon verkar va för liten.....ja menar ja tro inte ja vill skjuta nån under 100kg... ja iofs de ska va om hunnan gör ett väldigt bra jobb...
Sen va ja iväg å sköt björnpasset igår...(hehe de va kul), märkte på de 2 första serierna att bössan gick lite lågt när jag fick OTTO och OOOO precis i underkant på träffområdet, så jag siktade lite ovanför och då satt dom fint...sen på 40m så skicka ja in en hyffsad serie och 20m skotten väckte reaktioner från skjutledaren som tog tid..hehe

Men ja la märke till en rolig sak när jag stog där och köade på banan, att så många fastnade vid var ringarna (träffområdet) satt på björnfiguren på 80m. dom lånade varandras bössor för att se om man såg ringarna i deras kikare osv, ja vet inte men jag kör med röpunkt sikte nu å kommer ja i kontakt me en björn i skogen så finn nog inga ringar (int på banan heller för ja har ingen förstorning så de syns nå sånnt)....ja vill då inte stoppa björn bara för att kolla iaf. Så ja kolla vart träffområdet sitter i förhållande till "fasta delar" på björnen. Enligt björnens anatomi så ska man tänka en linje som går mitten av halsen bakåt (dvs mitti björnen) och en linje som går bak kant av puckeln neråt, där dom möts har du både hjärta och lungor (mitt i björnen).

MEN på måltavlor som används på björnpasset blir den horisontella linjen i underkant på halsen, håller man halsmitt på dom så ligger man på gräns till bom.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörrudu du din lille lustmördare! Innan du funderar på att dräpa storbjörnar och 40 taggare, så kan du väl städa bort den flådda rävjäveln som du gömt i garaget på jobbet. Förmodar att du la den där för att Johnny skulle få en shock och glömma bort att om dörren går igen så går den inte att öppna från insidan :)

Anonym sa...

Vart jagar du?

Sparris sa...

Teknikern: Du har så rätt...de där räven sola hemsöka honom i hans drömmar i evigheters evighet..hehe
Skogstokig: Ja huvudsakligen öster om näkten, sen har jag lite småviltsjakt i brånan och sen kommer div gästspel på de marker som erbjuds.