fredag 14 mars 2008

Fredags suprise

skulle just till att tända upp i köksspisen när Uno ringde i eftermiddags, Jaha ska du komma å hjälpe mig å flå? Va nästan de första han sa. VA ha du sköte e lodjur fråga ja, Ja de blev ett idag.


Å ja kan säga att ja blev nästan lika gla som om ja hade skjute de själv, för e de nån som e värd att få skjuta ett så är det han.


Så jag skyndade mig ut å slängde in ung hunn i biln å blåste iväg.


När ja kom dit så låg de e katte på gårn där, en fin hane på 17kg. Så ja kikade lite på den och fick höra hur det hade gått till å han hade skjute den för en laika på ca 20m håll.


Så efter en stund så tänkte jag att ja skulle visa den för lillhunn(stövarn) innan vi började flå´n, så ja tog å bar fram den å la den framför bilen och plockade ut hunn.


Ja va beredd på att han skulle kuta åt andra hållet och inte vilja gå fram till kattrackarn, men döm om vår förvåning när hunn kuta rätt på katta utan att rygga det minsta. Luktade ett tag på den och gick runt nå varv sen så va de inge mer me de.
sen satte vi igång å flå´n, besiktningsman från länsstyrelsen kom och gjorde undan pappersjobbet å tog prover, sen paketerade vi kroppen i påse å kartong för vidare transport med posten till statens veterinäranstalt eller va de nu hete.

1 kommentar:

Johnny Storfan sa...

En kattsate mindre! Bara att lyfta på hatten! Stort grattis till Uno!! Häls n`de!