torsdag 6 mars 2008

Femte å sjätte dagen

Ja den femte dan börjde som de övriga, att ja steg upp i ottan,blåste iväg och kollade av området och det enda jag kude konstatera var att några älgar rört sig österut och de flesta renar längre västerut. Så ja tog å for efter motorsågen och stack iväg å började ta reda på lite vidfällen som ligger på markerna.
Rätt va de va så pirrade de till i fickan och ja kände efter och de va telefon som ringde, de va Uno som berätta att dom hört av sig från grannmarken och behövde passare för dom hade ringat ett lodjur...Så de va bara å kasta sig på elan å blåsa järnet mot bilen som stod hos moffa.
Väl där så hade nog stålis blivit avunsjuk på hur fort ja bytte om från skoter/huggar kläder till jaktkläder å snödräkt på dom 10m från skotern till bilen. Kastade mig in i bilen och backade för att vända, i med ettan å ratten allt va som går till vänster å full gas... har så bråttom så att jag glömmer att vrida tillbaka ratten mitt jävla nöt.
Rätt upp i kålsänga å fan metern me snö, hann tänka att ja vägrar å missa den här ringen bara för att ja e en jävla kalv så plattan i mattan och tro på fan att man bara tugga sig fram me kingen å ner på vägen igen.
Väl framme hos grannlaget så läggs strategin upp och hundförare är inringda, Ut på pass å göra sig beredd.
När jag kom fram dit jag skulle stå så tog jag ett steg åt sidan från skoterspåret å sjönk ner till midjan i snön å sen va de bara att stå blick still. Efter ca 30 min så ser jag något som kommer smygande ut på skoterspåret ca 20m till höger om mig så jag vrider huvet sakta för att se vad det är, ser att det är något röd/brunt och vrider lite till så ser ja att de e en rävsatan som e ute på en mat letar runda. Helt ovetande om mig så kikar han runt lite på spåret och försvinner sedan in i ringen utan att ha märkt mig.
de går nån timme till och jag känner att ja skulle nog ha pissat innan jag ställde mig på pass, men nu så hör ja på radion att alla är utställda och att hunnförarn går på, så de blir no fan bara till att knipa.
efter 45 min till så börjar tankarna snura i huvet om man skulle frysa alldeles förjävla mycke om man pissa i byxan???nja ingen bra idé, kan man hänga ut den å pinka i de lilla hålet man står i? nja de blir för mycke vittring å blött om kängerna...snart så spricker blåsan..

De skrapar till i radion och de e hunnförarn som ropar att - nu e katta på bena ja ha passerat ett nyslaget rådjur och en färsk lega me språngspår därifrån så nu släpper ja hunn.....
De går ytterligare ca 15 min så skrapar det till igen -Nu är det fullt drev å de går rakt österut.
Fan tänker ja rakt från mig då alltså. Jaja de e väl nån annan som får bli glad. Men så jävlar efter ca 10 min så börjar ja höra hunn och de kommer närmre å närmre.. rakt mot mig.
Nu är det så nära att ja börjar faktiskt få lite puls och göra mig beredd på att få se katta när som heldst. Nu är det inte mer än ca 50m från mig inne i skogen och jag tittar så intensivt jag törs åt höger å vänster, Kan ju inte röra mig för mycke heller för då ser eller hör kattrackarn att ja e här. Så rätt va de e så vrider vinden rätt på väst så katt rackarn får vind av mig och viker iväg norrut.
Så blir det tappt och jag tänker att jag ska smyga ner en bit efter spåret så ja ser lite bättre om katta försöker smita nu när hunn tappa, kommer ca 50m så börjar hunn skälla igen och hon kommer närmare mig med rask takt, nu jävlar. De skymlar till i skogen och upp kommer hon.....Finnstövar tiken Glad i hågen fullt drivandes i ett harspår. Jag mumlade några fina ord åt hunn passade på att tömma blåsan några minuter och smög tillbaka till min grop där jag meddelade hunnförarn om att hans hunn hade ett fint har drev som precis passerat mig och upp i ett berg bakom ryggen på mig ( jo glömde de att väl tillbaka i gropen så kom haren på ca 5 m håll ).
Ja hunnförarn kom å fick tillbaka hunn hos mig och gav sig på spåret igen, katta har hållpå att trava runt i drevlöporna så innan han hade ringar och kollat vart hon tagit så va de nästan kaos på radion för ingen visste vart katta och hunnförare va....jaja mycke strul när folk från trakten ska samsas med folk som inte känner till vad varje sten heter. Det slutate med att kattrackarn va så fräck att den passa på att smita ur ringen 20m från min bil ca 5 min efter att en annan passare gått dit och tittat om den tagit ut vid min bil.

Dag 6
Ja den dagen ägnade jag åt att te reda på vidfällor, hade ju glömt såg och allt på skogen pga gårdagens glädje besked om att dom hade en ring i grann laget. Uno for min spårarsväng och så ett lospår men de hade redan varit folk efter de så vi trodde att de va efter gårdagen, men de visade sig sen att lon hadde gått tillbaka sen under natten och upp i ett annat berg vid våra marker.
Sen hade dom gjort för små ringar så hon hade gått undan flera gånger och till slut förmodligen gått in i en grotta i ett berg ett gäng kilometer bort.
Så nu är man förhoppningsfull inför morgondagen, ja börjar ju inte jobba förrns vid ca 16-17 tiden så man kan hinna en sväng.

Inga kommentarer: