torsdag 15 januari 2009

Storsatansräv?

Klev upp idag och gick ut me hunnan,såg att en räv passerat över gårn och stövarn ville gärna efter och skälla litemen eftersom ja skulle på jobbet så va de ingen bra ide.

Satte in hunnan i hunngårn och gick mot åteln för att kolla som ja brukar göra varenda morron.

Nu ska väl kanske tilläggas att de inte ha vare annat än skater å kråker på åteln sista 2 månaderna, troligtvis för att lodjuren ser till att de finns gott om mat ute i skogen.
Åteln består i 1st rådjur och en hel hög me ömse agn fisk som pj rensat ut, detta har ja sprutat snö me snöslungan över hela vintern så de va väl ca 50 cm packad snö, sen ha ja tömt ca 25l vatten över så att de skulle frysa fast lite.

Nåväl ja tittar på åteln och ser att rådjuret är framsliten ur sin snö/is grav och ur ätet vom lungor mm bara bröstkorg, huvud och rygg kvar i stort sett......Va faan ha en sketen liten räv gjort de där tänkte jag å börja kika lite i snön.....ser då spåren efter en räv mod större som kommit fram till åteln ätit, lagt sig en stund bredvid åteln för att sen gå å äta lite mer och sen försvinna.....Spåren va så stor att ja va tvungen att gå efter en tumstock och kolla...7cm bred och 9cm lång....rita upp å kolla de e inte små spår för en räv.

Får se om jag ska försöka få den inatt, de e ju bara 25 grader kallt nu men de blir lite bitande å sitta ute några timmar i den kylan....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gräv en varggrop! PJ ställer säkert upp och hjälper dig.

Anonym sa...

Kanske inte var nån bra idé förresten, det kan ju fastna både ödlor och kommandoror i den.

Johnny Storfan sa...

Nej för satan!
Att gräva en fångstgrop kräver energi och svett vilket jag bestämt tar avstånd ifrån ;)

Sparris sa...

Ja va faan de räcker väl att fälla krokben på Pj så har man gropen klar när man bärgat han...hehe