torsdag 13 november 2008

Saxat från:

Jakt&jägare:

Gråhund räddade husse när björn anföll
Mats-Åke Isaksson från Avaträsk i Västerbotten var ute på älgjakt med sin gråhund lördagen den 8 november. Gråhunden fick upp ett spår av något och stannade till och nosade. När Mats-Åke Isaksson böjde sig framåt för att se vad för spår hunden fått upp hittade han ett hål i marken. Plötsligt stack ett björnhuvud upp ur hålet.

Svenskjakt:

Jägare attackerades av björn
En 39-årig man attackerades av en björn när han var ute på älgjakt i Vallsta norr om Bollnäs. Jägaren har förts till sjukhus med tämligen lindriga skador.
SOS fick larm om händelsen strax före 13.00. Enligt uppgifter till Expressen var den 39-årige mannen ensam ute med sin hund för att jaga älg då hunden fick tag på en björn inne i ungskog. Hunden började skälla och sannolikt såg björnen jägaren och gick då till anfall. Mannen ringde sedan en jaktkompis som var ute i skogen och bad om hjälp att larma ambulans.Mannen hamnade under björnen som bet honom två gånger. Räddningstjänsten uppger att jägaren ska ha skjutit två skott mot björnen i självförsvar. Det är i nuläget oklart om något av skotten träffade.- Det pågår ett eftersök efter björnen, säger Hesam Akbari, informatör vid polisen i Gävleborgs län.

Inga kommentarer: