måndag 7 september 2009

En kvällspromenad me hunnan som blev en liten pulshöjare :-)

Ja ha precis komme in från kvällssvängen me hunnan, ja brukar ta en sväng efter gångvägen som går söderut i byn längs 45:an (jo faktiskt så ha vi en gångväg i ingenmansland....).
När ja gått ca 500m så ser ja att jämthunn börja dra i vind å tänker att -ja de e väl nån älg för de bruka ju stå nån å trycka i slyn fram i här. Efter nå meter så ser ja att även stövarn drar i vind å börjar spänna i kopplet...hmm ja så bruka han ju int bete sig om de e älg i närheten....Går ca 100 m till så markerar bägge hunnan på samma ställe att nått har passerat vägen och ja börjar undersöka...Inga spår som syns men hunnan e säker på att nått har trampat där så ja tänker att de kanske e nån räv, grävling som passerat där på väg mot min åtel.
Men när ja fortsätter att gå så börjar tankarna snurra....att hunnan brukar ju inte dra så mycke i vind på så små djur..Jaja hur som så går ja en sväng och vänder sen hemåt å på samma ställe som på dit vägen så tar dom spåret och vill in i tjockslyn och in i mörkret.....Hmm ja ja följ me en bit ner i slänten för å kolla.....Gräset e nertrampat på ett bekant sett, vikt innåt inte framåt....hunnan blir allt ivrigare och ljuset från gatlyktorna börjar att avta en bit ner....Rätt va de e så brakar de till och rasslar som bara den inne i slyn, hunnan drar iväg mot ljudet så ja håll på å stå på huvve. Ja sätter ner hälarna och dra upp dom på gångvägen igen och prasslet/braket fortsätter.
Ja står och kollar in i slyn/mörkret men ser inget, Hör att de e alldeles i kanten men kommer inte riktigt fram, å hunnan vill bara komma loss från kopplen. Jag klappar om hunnan och berömmer att dom håller sig så lugn som dom gör och säger att vi tar å går hem nu.
Under protest så följer dom med hemmåt och hela tiden så följer ljudet i slyn oss parallelt på ca 20m håll nere i mörkret. När vi kommer till lägdkanten som e på gårn så stannar jag för att se om vad de nu är som går där nere ska komma fram, men de vänder in och går upp mot gårn....hehe som inte har många lysen.Spännande tänkte ja, nu kanske vi möts på uppfarten......Men va de nu va så gick de runt och upp i skogen bakom huset.....Så ja får väl ut i morrnbitti och kolla om fällan e igenslagen och om åteln e kvar.....
De e litte roligt nästan jämt.

1 kommentar:

Teknikern sa...

Sånt är nyttigt för blodtrycket! Rensar bort förkalkningar och skit :)